Tips voor Twente (2)

Wederom een post met vier tips voor Twente. Wij hebben een lang weekend doorgebracht in Noord – Oost Twente. De uitjes die wij gemaakt hebben deel ik  hier met jullie.

Tip 1:

Koffie en appeltaart bij een rustpunt. In Twente zijn er een aantal plekken waar je kan neerstrijken bij een minicamping of boerenerf. Om even te genieten van een bakje koffie en een lekkere appelpunt. Een paar jaar geleden deden mijn moeder en ik een fietsronde door hetzelfde gebied en troffen deze geweldig leuke plek. Toen was het nog zelfbediening, nu werden we na een druk op de bel geholpen. Je voelt je bijna op visite bij een willekeurige boer tijdens boer zoekt vrouw. Echt heel erg leuk bedacht. op http://www.rustpunt.nu vind je alle plekjes waar je even kan rusten.

rustpunt in Twente, lekkere koffie en appeltaart
In dit schattige hokje wordt je koffie gemaakt.

Tip 2:

Breng een bezoek aan Ootmarsum. In Ootmarsum vind je naast het openluchtmuseum een weelde aan kunst. Het is een kunstzinnig dorp met veel beelden die je tegenkomt tijdens een wandeling door dit dorp. Wij hebben dit op een regenachtige vrijdagavond gedaan. rond een uur of acht. Heerlijk rustig was het. Nadeel is natuurlijk wel dat alles gesloten is. Het voordeel is wel dat je foto’s zonder toeristen kan maken. Het is maar net wat je voorkeur heeft natuurlijk.

Sjalotje en de siepel Ootmarsum, beeld, kunst
De siepel wordt door sjalotje uit de grond getrokken.

Tip 3:

Natura docet wonderryck Twente in Denekamp. Ontmoet hier dieren uit de wildernis ga terug naar de oerknal of beleef het leven van Ida. Het verhaal van aapje Ida is een tijdelijke expositie. De rest van dit natuurhistorisch museum is blijvend. Voor de jeugd is er genoeg adembenemends te zien, maar ook oud kan hier zijn hart ophalen aan veel dieren in de wonderkamers. Twente bij nacht en de funky forest moet je ook zeker bezoeken.

Als je binnen genoeg hebt gezien kan je in de tuin nog genieten van een wandeling, met borden word je door dit mooie stukje natuur geleid. Ook kan je natuurlijk plaats nemen op het terras van het museum café. (ook zonder bezoek aan het museum)

Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp
T + 31 (0)541 351325

Poolvosje, en meeuw in de vitrine. Natura Docet, Wonderryck Denekamp
Poolvosje kijkt je indringend aan.

BONUS TIP 4

Vlak bij onze camping ”dal van de mosbeek” vind je Ria’s eetcafé. Een wijze raad vanaf deze kant is, reserveer even als je hier wil gaan eten. Wij hadden dat niet gedaan er was nog wel plek, echter was dit puur mazzel. Mijn moeder en manlief kozen de asperges. Die waren heerlijk, net als de gerechten die mijn vader en ik kozen. Wat erg in de smaak viel was de saladebar. Vrije keus uit allerlei heerlijke salades, rabarber, appelmoes en fruit.

  • Ria’s Eetcafé
  • Uelserweg 12
  • 7663 TD Mander

Benieuwd naar Tips in Twente 1 << klik daar <<

 

 


			

14 gedachten over “Tips voor Twente (2)

Voeg uw reactie toe

  1. Dag Jeanine, dat moet een mooie vakantie zijn geweest. Leuk om de tips op een rij te zien. Rustpunten zijn een goed initiatief! Wij kwamen tijdens onze wandelingen ook een aantal tegen. Groeten Vera

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: